فهرست مطالب

Modern Care Journal
Volume:3 Issue: 1, 2006

  • تاریخ انتشار: 1385/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دانش پرستاران از اصول مکانیک بدن در بیمارستانهای دانشگاهی شهر بیرجند
    غلامحسین محمودی راد، مریم نخعی، نرگس علی آبادی صفحه 2
    زمینه و هدف
    دردهای ناحیه پشت از مشکلات عمده جوامع بوده و 40 – 50 % پرستاران سالانه و 35 – 80 % در طول عمر خود به درد پشت مبتلا می شوند. به منظور پیشگیری از این نوع دردها، راهکارهای مختلفی پیشنهاد شده است؛ از جمله تمرین جهت وضعیت صحیح بدن، رعایت اصول مکانیک بدن، رعایت تکنیک های صحیح جهت بلند کردن اشیا یا بیماران، مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش پرستاران از اصول مکانیک بدن در زمان کار انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، 127 نفر از کارکنان پرستاری بیرجند به روش نمونه گیری سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای دو قسمتی شامل اطلاعات فردسنجی و ارزیابی دانش پرستاران در ارتباط با وضعیت صحیح بدن بود. سطح دانش افراد مورد پژوهش در سه حیطه ضعیف، متوسط و خوب طبقه بندی شد. جهت تعیین رابطه بین سطح دانش و شیوع درد پشت با مشخصات فردی از آزمون های chi-square و t یک طرفه در سطح معنی داری 05/0p≤ استفاده شد.
    یافته ها
    بیشتر افراد مورد پژوهش (84%) زن و (70%) پرستار بودند. 48% افراد را ذکر نمودند و 26% از آنان درد کمر داشتند. سطح دانش 2/25% ضعیف، 9/55% متوسط و 9/18% خوب بود. ضعیف ترین سطح دانش مربوط به حمل چیزهای سنگین (4/98%) بود. بین سطح دانش با مدرک تحصیلی و سابقه درد پشت با وضعیت تاهل، غیبت از کار، میانگین سابقه شغلی و ساعات کار روزانه، ارتباط معنادار آماری وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    در این تحقیق، دانش بیشتر پرستاران مورد پژوهش از اصول مکانیک بدن در سطح ضعیف و متوسط بود. با توجه به ناتوانایی هایی که درد پشت برای شخص به وجود می آورد و هزینه هایی که جهت درمان آن و عوارض ناشی از اختلال در کار، به شخص، جامعه و موسسه محل کار شخص تحمیل می شود، آموزش ضمن خدمت جهت ارتقای سطح دانش و نگرش کارکنان پرستاری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دانش، مکانیک بدن، دردهای عضلانی اسکلتی، پرستار
  • سعید نقیبی، مجتبی ابوالحسن نژاد صفحه 5
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی نقشی پذیرفته شده در توانبخشی قلبی دارد که بیشترین دلیل اثرات مثبت آن بر جریان خون عضله قلبی در بیماران عروق کرونر می باشد. برنامه تمرینی بیشترین مطالعات از تمرینات هوازی تشکیل شده اند اما مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی بر بیماران عروق کرونر و ارائه یک شیوه تمرینی جدید انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، 24 بیمار مرد مبتلا به اختلال عروق کرونر به طور تصادفی به دو گروه آزمون (12 نفر) و شاهد (12 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمون در تمرینات ترکیبی به مدت 3 ماه، 3 بار در هفته برای 60 تا 80 دقیقه و در 70% تا 85% ضربان قلب بیشینه و 40% تا 60% یک تکرار بیشینه شرکت کردند. متغیرهای مورد مطالعه در ابتدا و در پایان برنامه با روش امپدانس کاردیوگرافی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در افراد مورد مطالعه میانگین سنی 6 ± 60 سال، میانگین وزنی 12 ± 74 کیلو گرم و میانگین شاخص توده بدنی 4 ± 26 بود. تمرینات موجب کاهش معنی دار ضربان قلب استراحتی بیماران از 6 ± 73 به 8 ± 64 ضربه در دقیقه شد (05/0p<)؛ هم چنین فشار خون سیستولی، فشار خون دیاستولی و میانگین سرخرگی در زمان استراحت نیز دارای کاهش معنی دار بودند (05/0p<). حجم ضربه ای دارای یک افزایش معنی دار از 8 ± 60 به 13 ± 81 میلی لیتر بود (05/0p<). در نهایت مشاهده گردید که برون ده قلبی از 5/0 ± 2/4 به7/0 ± 3/5 لیتر در دقیقه افزایش یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه تمرینات ترکیبی می تواند الگوی مناسبی برای بهبود عملکرد قلب بیماران کرونر باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، بیماران کرونر، امپدانس کاردیوگرافی
  • فاطمه اسکندری، مهدی صفری، داوود عودی صفحه 16
    زمینه و هدف
    پرستاری حرفه ای پرتنش است. تنش بخشی از اجرای نقش های مراقبتی مستقیم و غیر مستقیم پرستاران می شود. علاوه بر مسائل و مشکلات بیماران که دلیلی برای تنش پرستاران است، مسائل اجرایی ار قبیل شرایط کاری ضعیف و تقاضاهای غیر منطقی سازمان انرژی تمرکزی پرستاران را که باید صرف مراقبت بیمار گردد، از آنان دور می نماید. تنش هم برای پرستار و هم برای سازمان ارائه دهنده خدمات پرستاری مشکل زاست؛ ممکن است در اثر تنش شدید و طولانی مدت، پرستاران دچار بیماری روان تنی و آسیب های دیگر بهداشت روانی شوند. تنش برای سازمان به دلیل ایجاد غیبت های مکرر، جابه جایی ها، کارشکنی و... مشکل زا خواهد بود. بیشتر تحقیقات موجود بر روی تنش پرستاران بخش های جسمی تمرکز داشته و توجه به تنش پرستاران بخش روان نیز ضروری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارزیابی دیدگاه پرستاران شاغل در بخش روان پزشکی در مورد عوامل تنش زا انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی در مرکز آموزشی، درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. روش نمونه گیری در دسترس و واحدهای مورد پژوهش پرستاران شاغل در این مرکز بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آمار توصیفی در سطح معنی داری 05/0p≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پرستاران مورد مطالعه، نیروی انسانی ناکافی (100%)، عامل کشمکش کادر پرستاری با یکدیگر (20%)، ترس و نگرانی در مورد بیماران (80%)، عدم همکاری اعضای دیگر تیم درمان (20%)، آیین نامه ها و بخش نامه های غیر منطقی در مورد مراقبت ها (50%)، اعضای مشکل دار خانواده بیماران (40%)، تقاضای آموزشی از پرستاران (10%)، بیماری های جسمی و روانی شخصی (10%)، کمبود مهارت و آگاهی در مورد ارائه مراقبت های پرستاری در بخش روان (5%) را از عوامل تنش در این بخش ها دانستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر زیاد ناکافی بودن کادر پرستاری که خود عامل بسیاری از نگرانی های دیگر پرستاران از جمله ترس و نگرانی درباره بیماران و کشمکش بین کارکنان و خستگی و متعاقب آن عدم همکاری بین اعضا می باشد، به نظر می رسد بهترین راه جهت کنترل بسیاری از عوامل تنش زا در پرستاری، بکارگیری نیروی تخصصی و به تعداد کافی در بخش ها باشد.
    کلیدواژگان: روان پرستاران، عوامل تنش زا، تنش
  • مرضیه مقرب، فرح مادرشاهیان، نرجس رضایی، عبدالرضا محمدی صفحه 20
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت های فناوری و بهبود مراقبت هایی که از بیماران دیالیزی صورت می گیرد، مرگ و میر این بیماران همچنان بالاست. برخی از عوامل مرتبط عبارتند از: بیماری های قلبی – عروقی، دیابت، بدخیمی ها و...؛ در حالی که بسیاری از علل نارسایی کلیه قابل پیشگیری می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل فردی و علل مرحله پایانی بیماری کلیوی در بیماران تحت همودیالیز بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی – مقطعی که در سال 1385 انجام شد، 50 نفر از بیماران دیالیزی مزمن در بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که اعتماد و اعتبار علمی آن به وسیله روایی محتوا توسط تعدادی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تایید گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و با آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشتر بیماران مذکر (68%) و متاهل (64%) بودند؛ میانگین سنی افراد 7/16 ± 07/47 سال بود و 32% در رده سنی 57- 66 سال بودند. 88% بیماران به مدت چهار ساعت در هر جلسه و 62% سه نوبت در هفته تحت همودیالیز قرار می گرفتند. میانگین شاخص توده بدنی (BMI) بیماران 85/8 ± 04/21 و بیشترین فراوانی طول مدت همودیالیز مربوط به گروه 5- 14 ماه (38%) بود. میانگین وزن بیماران قبل از دیالیز 35/12 ± 2/58 و پس از دیالیز 22/12 ± 2/56 کیلو گرم بود. بیشترین تعداد بیماران (32%) قبل از دیالیز شدن کشاورز و ساکن روستا (40%) بودند و 48% بی سواد بودند یا سواد آن ها در حد خواندن و نوشتن بود. در اغلب بیماران (36%) عامل زمینه ساز نارسایی کلیه، فشار خون بالا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این عوامل جمعیت شناختی بیانگر سطح سواد و آگاهی پایین و شروع بیماری در سنین پایین را نشان می دهند، لازم است با تاکید بر اصول پیشگیری و تدوین برنامه های منظم معاینه و تشکیل پرونده برای مراجعه کنندگان، افراد در معرض خطر اختلال کلیوی به موقع تشخیص داده شوند. توصیه می شود سطح آگاهی افراد جامعه نسبت به چگونگی بروز و عواقب بیماری های کلیوی توسعه یافته و جهت اصلاح شیوه زندگی و عادات غذایی برنامه ریزی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، مرحله نهایی بیماری کلیوی، جمعیت شناختی، سبب شناسی (اتیولوژی)
  • شیدا پژمان خواه، شهلا محمدزاده، زهرا مشتاق عشق، حمید علوی صفحه 25
    زمینه و هدف
    بررسی اولین و مهم ترین گام در فرایند پرستاری است. انجمن پرستاری آمریکا بیان می کند: «پرستاری تشخیص و درمان پاسخ های انسان به مشکلات بالفعل و بالقوه سلامتی می باشد» بنابراین بررسی وضعیت سلامت بر تهیه داده های پایه، در رابطه با پاسخ مددجو به علایق، نگرانی ها و سلامتی به منظور تعیین نیازهای مراقبت پرستاری مددجو تمرکز دارد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف ارزیابی دانش، نگرش و عملکرد پرستاران در مورد بررسی وضعیت سلامت بیماران در بیمارستان های منتخب وابسته به سازمان تامین اجتماعی شهر تهران انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، تعداد 96 نفر از کارشناسان پرستاری شاغل در بخش های داخلی – جراحی، اورژانس بیمارستان های منتخب وابسته به سازمان تامین اجتماعی شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود با 59 سوال مربوط به میزان دانش، نگرش و مشخصات فردی واحدهای مورد پژوهش و نیز یک فرم بازنگری مشاهده به منظور بررسی میزان عملکرد واحدها. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های خی دو، پیرسون، کروسکال والیس، من ویتنی و اسپیرمن در سطح معنی داری 05/0P≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد بررسی 15/7 ± 08/32 سال بود. بیشتر (75%) نمونه ها مونث بودند. سابقه کاری 1/53% از افراد بین 73-96 ماه بود. 4/58% پرستاران دارای دانش خوب و 3/57% دارای نگرش خوب بودند. هیچ یک از واحدهای مورد پژوهش دارای عملکرد خوب نبودند و در بررسی وضعیت سلامت بیماران، عملکرد 1/52% از پرستاران ضعیف بود؛ بین متغیرهای دانش و نگرش – نگرش و عملکرد از نظر آماری ارتباط معنی داری وجود داشت (01/0P<). بین برخی از مشخصات فردی (جنس، سن، تاهل، سابقه کار، نوع بخش) با دانش، نگرش و عملکرد پرستاران در مورد بررسی وضعیت سلامت بیماران ارتباط معنی دار آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مبنی بر پایین بودن عملکرد، نیاز به برنامه ریزی در جهت این مشکل لازم می باشد؛ بنابراین پیشنهاد می شود افزایش واحد درسی در دوره کارشناسی ارشد و برنامه های باز آموزی در این زمینه برای پرستاران شاغل در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، عملکرد، بررسی وضعیت سلامت، پرستاران
  • علی حسن پور دهکردی، حسین متعارفی، ملک ناز قنادکافی صفحه 30
    زمینه و هدف
    اسید فولیک یکی از ویتامین های ضروری و مهم برای سنین باروری زنان بخصوص در دوران قبل از بارداری و طی این دوران می باشد. تحقیقات متعددی نقش اسید فولیک را در پیشگیری از بروز ناهنجاری های جنینی بخصوص نقایص لوله عصبی و کم خونی شایع بخصوص در زنان حامله، شیرده و زنان کشورهای در حال توسعه است. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 126 نفر خانم متاهل در سن باروری (15 تا 45 سال) از مراجعه به واحدهای بهداشت مادر و کودک و تنظیم خانواده مراکز بهداشتی خوی که شرایط مورد نظر برای شرکت در پژوهش را دارا بودند، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. این پژوهش در دو مرحله انجام گرفت. ابزار گرد آوری اطلاعات در یک جلسه آموزش چهره به چهره به مدت 15 دقیقه شرکت کردند و دو هفته بعد همان پرسشنامه توسط پژوهشگر تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار spss و روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه اختلاف آماری در سطح آگاهی واحدهای مورد مطالعه قبل و بعد از آموزش و میزان بکارگیری قبل و بعد از آموزش وجود داشت (001/0p<). آموزش در افزایش آگاهی واحدهای مورد پژوهش با میزان تحصیلات ابتدایی (31%) و دارای همسر با تحصیلات ابتدایی و راهنمایی (8/27%) بیشترین تاثیر را داشت؛ هم چنین ارتباط معنی داری در افزایش بکارگیری اسید فولیک توسط واحدهای مورد پژوهش با مشخصات فردی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، سطح آگاهی و بکارگیری مکمل اسید فولیک بعد از آموزش افزایش یافت که این امر گویای اهمیت آموزش بهداشت و نقش مهمی است که کارکنان بهداشتی در ارتقای سلامت جامعه دارند؛ بنابراین پیشنهاد می شود با آموزش های مداوم جامع به زنان سنین باروری، آن ها را از اهمیت مصرف مکمل اسید فولیک و فواید آن آگاه کرد
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، اسید فولیک، زنان سنین باروری
  • داوود عودی، احمد نصیری، فاطمه پاسبان، صدیقه کیانفر صفحه 35
    زمینه و هدف
    عوامل مختلفی در دوره دانشجویی می تواند سبب علاقه و نگرش مثبت نسبت به رشته تحصیلی و یا برعکس منجر به خستگی، دلزدگی و ناامیدی از ادامه تحصیل شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان پرستاری در مورد عوامل موثر بر انگیزه تحصیلی آنان انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی – تحلیلی بر روی 184 دانشجوی پرستاری انجام شد. روش نمونه گیری در دسترس بود و تمام دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی و آزاد شهر بیرجند (به جز دانشجویان نیم سال اول) که تمایل به شرکت در پژوهش داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. روش جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای شامل دو بخش اطلاعات فردی و سوالات مربوط به بررسی عوامل موثر بر انگیزه تحصیلی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون مجذور کای دو (استفاده جهت بیان نتایج) در سطح معنی داری 05/0p≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین عواملی که در افزایش انگیزه تحصیلی دانشجویان تاثیر داشت، به ترتیب دیدگاه اساتید (74%) و خانواده ها (5/73%) نسبت به این رشته و سطح اطلاعات علمی خود (2/71%) بود؛ به عواملی هم چون مشاهده تعاملات فعلی بین پرستاران و پزشکان (65%) و همچنین برخی امور محوله در محیط کار بالینی (مثل تعویض ملحفه و...)(1/69%) نیز به عنوان مهم ترین عوامل کاهش انگیزه تحصیلی اشاره شده بود. مقایسه انگیزه تحصیلی دانشجویان در ترم های مختلف نشان داد که دانشجویان ترم دو بیشترین انگیزه تحصیلی را دارا بوده و انگیزه تحصیلی در بین دانشجویان ساکن نسبت به دانشجویان غیر خوابگاهی در سطح پایین تری قرار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش می توان با اصلاح دید جامعه نسبت به رشته پرستاری و بالا بردن سطح دانشجویان و بهبود تعاملات بین پرستاران و سایر گروه های پزشکی سبب رشد انگیزه تحصیلی در دانشجویان شد.
    کلیدواژگان: انگیزه، دانشجویان پرستاری، عوامل
  • سیما کاهنی، حمیده حسن زاده، محمد آوان، نرگس علی آبادی صفحه 40
    ترس یک حالت هیجانی نسبت به خطر یا یک محرک مضر است که شخص از آن آگاه است. نخستین محیطی که کودک در آن چشم به جهان می گشاید، خانواده است؛ بنابراین کاملا طبیعی است که دور شدن از خانواده برای کودک به معنای از دست دادن یک محیط مانوس باشد و در او ایجاد ترس کند. ترس غیر منطقی از مدرسه در واقع به معنی امتناع از مدرسه رفتن است و یکی از نشانه های اضطراب جدایی از والدین، خانه و خانواده یا شرایطی است که به آن وابسته است. ترس از مدرسه یک پدیده روانی – اجتماعی در زندگی کودک است و مهمترین علت آن اضطراب جدایی است. برای رفع این مساله باید کودک در معرض اجتماع باشد و مسوولان مدرسه نیز باید توجه دقیق به رفتار کودک داشته باشند. به دلیل تاثیر سوء ترس های دوران کودکی در رشد خلاقیت، یادگیری و بروز اختلالات در بزرگسالی در این مقاله به بررسی مفهوم ترس از مدرسه، دلایل، پیشگیری و درمان آن پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: ترس، کودک، مدرسه
|
  • S. Naghibi, M. Abolhassan Nejad Page 5
    Background And Aim
    Exercise training has assumed a major role in cardiac rehabilitation, mostly because of its positive effects on myocardial perfusion in patients with coronary artery disease. Most researches has contained aerobic training but the purpose of this study was to determine the effect of concurrent training on patients with coronary artery disease as new model training.
    Materials And Methods
    Twenty four patient with coronary artery disease (mean age of 60±6 yrs; mean weight 74±12 kg; and mean body mass index 26±4) were randomly divided to two subgroups: experimental (n=12) and control (n=12) groups. The experimental group participated in 3 months concurrent training, 3 times/week for 60 to 80 minutes at 70% to 85% of MHR and 40% to 60% of 1RM. Investigation variables were assessed at baseline and at the end of the protocol by the impedance cardiography method.
    Results
    Training induced significant decrease in heart rate from 73±6 to 64±8 beats/min at rest (P<0.05). Also systolic, diastolic blood pressure and mean arterial pressure at rest decreased (P<0.05). Stroke volume increased from 60±8 to 81±13 mL (P<0.05). Cardiac output increased from 4.2±0.5 to 5.3±0.7 Lit/min (P<0.05).
    Conclusion
    Concurrent training may be a good method in some patients with CAD.
  • F. Eskandari, M. Safari, D. Oudi Page 16
    Background And Aim
    Without question, nursing is a stressful profession. Stress is a part of both direct and indirect caring roles in nurses. In addition to difficult patient issues that cause stress in nurses, administrative issues such as poor working conditions and unreasonable demands, siphon energy away from the nurse's primary focus, which is the care of the patient. Most of the research that exist on nursing stress focus on nurses who work in settings in physical health. It is equally important to examine the stresses in psychiatric nursing.
    Materials And Methods
    This study was designed to determine the stressors of nurses who working in psychiatric ward Razi hospital, Tabriz. The instrument of data gathering was questionnaire.
    Results
    Stressors were mentioned include: 100% of nurses, inadequate staffing, 80% exhaustion about patients, 50% unrealistic schedules. 40% unreasonable family members, 20% incorporated other staffs, 20% unsuitable task and 20% peer conflict. 10% education demands, 10% personal illness, 5% lack or recognition and 5% inadequate compensation.
    Conclusion
    Nursing is a stressful profession. Stress can lead to burnout, which is described as an exhaustion of physical and emotional strength. Many strategies have been suggested for dealing with stress and burnout. In our country general nurses are working in psychiatric unit and education of stress management strategies to nurses is necessary.
  • M. Mogharab, F. Madarshahian, N. Rezai, A. Mohammad Page 20
    Background And Aim
    Despite progresses in technology and improved caring of hemodialysis patients, their mortality rate is still high. Some of the related factors are: cardio vascular diseases, diabetes, malignancy and etc. But many causes of renal failure are preventable. This study was done to determine demographic feature and risk factors of ESRD in hemodialysis patients in Valiasr hospital.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 50 hemodialysis patients in Valiasr hospital were selected by census method. Instrument for gathering data was a questionnaire which its content validity was confirmed by some faculty members in Birjand University of medical sciences. Data was analyzed by inferential and descriptive statistics with SPSS.
    Results
    Majority of patients were male (68%), married, (64%) with mean age 47.07±16.7 years and 32% were in 57-66 years old group. 88% of patients were dialyesed 4 hours in each session and 62% had three sessions in week. The mean BMI of patients were 21.04±8.85. The most frequent of dialysis duration was about 5-14 months (38%). The mean weight before dialysis 58.2±12.35 kg and after dialysis was 56.2±12.22 kg. Most of the patients (32%) before dialysis were farmers and in dwelling in village and (48%) were illiterate or low literate. In most of the patients (36%) the primary cause for dialysis was hypertension.
    Conclusion
    Since demographic factors show low literacy and poor knowledge and also beginning ESRD in lower ages, it is necessary to consider the principles of prevention and regular visits and record for clients until their risk of ESRD diagnose in time. It is recommended to increase the knowledge of community members.
  • Sh. Pejhman Khah, Sh. Mohammad Zadeh, Z. Moshtaghe Eshgh, H. Alavi Page 25
    Background And Aim
    The first & also most important step in nursing process is assessment. ANA mention nursing is diagnosis and treatment of human responses to potential & actual health problems. Physical examination is focused on basic data related to interests, concerns and health to detect nursing care needs. So this study was carried out to assess knowledge, attitude and practice of nurses about patient physicalexamination in hospitals affiliated to Tehran social security 2006.
    Materials And Methods
    In this descriptive analytic study, 96 BS nurse working in medical – surgical and emergency wards in selected hospital affiliated to Tehran social security were evaluated. Data was collected by questionnaire in three sections. First included demographic questions, second and third related to knowledge, & attitude questions. An observational checklist is used for assessing the practice. Data was analyzed by descriptive and inferential statistics.
    Results
    Results showed 32.08±7.15, most of them were female and 53% had 73-96 month work experience. 58.4% had good knowledge and 57.3% had good attitude. In this case nobody had good practice. But 52.1% had weak practice. There was significant relation between knowledge level with attitude and attitude with practice.
    Conclusion
    According to results, weak practice needs planning, for example increasing course in BS and MS and continues educating for nurses in this field.
  • A.Hasanpoor Dehkordi, H. Motaarefi, M. Ghanad Kaafi Page 30
    Background And Aim
    Folic acid is one of the essential and important vitamins for women in fertility ages specially on prepregnancy and pregnancy periods. Several studies showed that acid folic Play role in prevention of fetus abnormalities specially neural tube defects, anemia in pregnant women, cardiovascular diseases and some cancers. This study was done to determine Whether education effect on knowledge and utilization of folic acid " in women referring to Khoy city health centers.
    Material And Methods
    This is a quasi experimental study that was accomplished in Khoy city Health centers. In this study we selected 126 women in fertility period that were referred to Health centers. Samples were chosen in non random sampling method (convenient). Data was collected with a questionnaire through interviews. This study was accomplished in two phases; pre and post test. After pretest we teached case group through face to face method. The data were analyzed by SPSS. Descriptive statistic chi-square test and t test were used.
    Results
    Results showed that there was a significant difference in knowledge level (P<0.01) and utilizing of folic acid (P=0.000) between pre and post test, also the results indicated that education program was successful in women with low educational levels.
    Conclusion
    According to findings knowledge level and utilizing of Folic Acid were increased in the case group and so education can be successful and effective in improving women's knowledge and practice for using folic acid. NAccording to educational role for nurses so they can change knowledge and practice of their clients toward using folic acid as a necessary.
  • D. Oudi, N. Ali Abadi, F. Pasban, S. Kianfar Page 35
    Background And Aim
    Different factors in undergraduate students can result interest and positive attitude toward field of study or on the contrary tiredness, disappointment and frustration from continuing of education. The purpose of this research is determining the effective factors on educational motivation in nursing student.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic research was carried out on 184 nursing students. The subjects included all the nursing students in Birjand University of medical science and Islamic Azad University, who were interested to participate in the research (except the students in the first term). Data was collected with a questionnaire including 2 parts (demographic and questions about determination of effective factors on educational motivation). The data were analysed by SPSS software with chi-square test.
    Results
    The results showed that the subjects mentioned professor's view toward this major (74%), familie's view (73.5%) and their own scientific information level (71.2%) are the most important factors in increasing their motivation and factors like observing the current interaction between nurses and physicians (65%) and some affairs turned over on the subjects in the clinical work environment (like change of bed sheets and …) (69.1%) can decrease the motivation. The comparison between motivations of students in different semesters showed students in the second semester had the highest motivation level and the motivation of students who lived in the dormitories was lower than who didnt live there.
    Conclusion
    Regarding to the findings, we can improve the motivation of students by: amending the society's view toward the nursing major, improving the student's scientific level and improving the interaction between nurses and other medical groups.
  • S. Kaheni, H. Hassan Zadeh, M. Avan, N. Ali Abadi Page 40
    Fear is an excitement state toward a dangerous or a harmful stimulant that person knows it. The first circum that children see in the world is family. So it is natural, for children going away from family means missing a familiar state and creates fear. Illogical fear from school can cause school refusal and, it is one of the signs of anxiety separation from parent's Bhome Bfamily or familiar states. Because of importance fears in children, and their bad effects in growth, creation, learning and appearing disorders in adulthood, this paper assesses fear of school and its reasons, prevention and treatment. Fear of school is a psychosocial phenomenon in life children. It's most important reason is anxiety separation. For correction managing these problem children must come out to society, and school responsible must have closely attention to children's behavior.